Nummer 3:
Aad Solleveld (70)
Studie/achtergrond: HTS Geodesie
De meeste mensen weten niet wat een geodeet zou kunnen doen. Er zijn globaal twee “soorten” in het vakgebied. Het bepalen van de vorm van de aarde is een belangrijke zaak, voor het mogelijk maken van satelliet navigatie. Satelieten volgen het zwaartekracht veld van de aarde, derhalve is kennis daarover essentieel. De tom tom in de auto zou onmogelijke zijn zonder het werk van deze geodeten. De tweede vorm, het werkveld waar ik mij bezig heb gehouden, raakt het eerste deel want een tom tom heeft naast de techniek van plaatsbepaling inhoud nodig: hoe ziet de wereld eruit. De omgeving moet digitaal gemaakt worden. Kortom als aan mij werd gevraagd wat doe je als geodeet dan zei ik: ik houd mij bezig het bepalen van de plaats, de vorm en de grote van objecten op aarde.
Huidige beroep: lid van het ABP
Persoonlijke interesses: Politiek in de breedste zin, sport in bijna alle vormen met als speerpunt wielrennen en voetbal.
Hoelang betrokken bij MB: 12 jaar
Waar zet je je op in binnen MB en dus voor Maassluis:
De groei die Maassluis doormaakt heeft als nadeel dat we steeds dichter bebouwd worden, de leefbaarheid komt daardoor onder druk te staan. We moeten zuinig zijn op weinige open ruimte die er nog is. De druk op de bouwprojecten wordt ook steeds groter doordat het “verdichten” is uitgevonden. Goedgekeurde plannen worden in de loop van processen aangepast. Dat heeft gevolgen voor diegene die een keus hebben gemaakt voor een nieuwe wijk, die er toch anders dan verwacht uit komt te zien. Vooral voor de ontsluiting van nieuwe wijken lijkt pas achteraf oog te zijn en geeft onvrede voor Maassluizers die er mee te maken krijgen. De julianalaan en havenplein is een voorbeeld van achteraf proberen iets te regelen. De invoering van de omgevingswet is in deze erg belangrijk, want met dit instrument krijgt de burger meer invloed op nieuwe plannen van de gemeente maar ook eigen initiatieven gaan veranderen. De houding van de gemeente moet er een worden van nee, tenzij naar ja, mits. Dat is fundamenteel anders. Ik wil deze overgang heel goed monitoren.
Verder wil ik ook houden op de wijze waarop de gemeente met de bedrijven omgaat. Niet alleen de MTS-en en Lely’s van Maassluis tellen. Het midden en kleinbedrijf is minstens zo belangrijk.
Uiteraard heb ik zorg over de sport en de beoefening daarvan. Dus vooral voeling houden met dit veld door de contacten met de MSR up to date te houden.